Odchudzanie z Sveltformem

Informacje o produktach, sposobie ich stosowania. Znajdziecie tutaj również najświeższe informacje dotyczące nowości produktowych w firmie Vision.

Moderatorzy: Moderator, ModeratorPawel

Regulamin forum
Na tym forum nie wolno umieszczać treści nie związanych z tym forum. Treści pornograficzne oraz niecenzuralne będą zgłaszane najbliższej jednostce prokuratury.

Na forum obowiązuje zakaz umieszczania linków do stron internetowych oraz numerów telefonów. Użytkownicy mogą kontaktować się ze sobą wyłącznie emailowo.

Odchudzanie z Sveltformem

Postprzez Moderator » Niedziela, 25 Maj 2008, 00:26

WARTO POZBYĆ SIĘZBĘDNYCH KILOGRAMÓW

Piękno człowieka – to niezwykłe, biologiczne dzieło sztuki. Dążenie do piękna i doskonałości jest naturalnym odruchem każdego człowieka. Na przestrzeni wieków artyści niejednokrotnie podejmowali próby sformułowania kryteriów piękna ludzkiego ciała i stworzenia jego ideału opartego na proporcjach i harmonii. Już w starożytności artyści i architekci tworzyli wzór „figury doskonałej”. Parametry takiej figury powinny były – ich zdaniem – być podzielne na 60 umownych części – „cali”. Żadne jednak wyliczenia i systemy podziałów nie dały odpowiedzi na zasadnicze pytanie: Czym jest piękno? Piękno człowieka nie da się bowiem ująć w sztywne ramy. Jak można obliczyć „urok”, „czar”, „sympatyczność”? Co może nam wyjaśnić w tej perspektywie podejście matematyczne? Z medycznego punktu widzenia jedynym obiektywnym kryterium piękna jest zdrowie. I dlatego też właśnie przez pryzmat zdrowia należy traktować piękno jako największą wartość w przyrodzie. Każdy człowiek od najwcześniejszych lat dzieciństwa intuicyjnie kształtuje swoje wyobrażenia na temat kanonów piękna zewnętrznego, dąży do doskonałości. Tymczasem wygląd zewnętrzny człowieka, jego figura – nie jest jedynie kwestią estetycznej percepcji – stanowi klucz do zrozumienia najgłębszych procesów biochemicznych zachodzących w organizmie człowieka. Wygląd
zewnętrzny człowieka może wiele powiedzieć o jego przemianie
materii, działaniu gruczołów wydzielania wewnętrznego oraz
funkcjach różnych systemów w organizmie. Nadwaga oraz otyłość powstają wówczas, gdy wraz z pożywieniem dostarczamy organizmowi o wiele więcej energii niż organizm jej potrzebuje. Zbyt kaloryczne odżywianie się powoduje nagromadzenie zbędnych kilogramów i zwiększa ryzyko wystąpienia poważnych schorzeń, takich jak miażdżyca (dwukrotnie), nadciśnienie tętnicze (trzykrotnie), choroby niedokrwiennej serca (1,5-krotnie), cukrzycy (czterokrotnie), kamieni żółciowych (sześciokrotnie), żylaków (dwu trzykrotnie), artretyzmu (czterokrotnie), podagry (trzykrotnie). Podstawowym
mechanizmem rozwoju otyłości jest zwiększenie się ilości lub wielkości komórek tłuszczowych – adypocytów – oraz zawartych w nich tłuszczów. Proces ten może przebiegać na przestrzeni całego życia, jednak najbardziej krytycznym momentem będą dla niego dwa ostatnie miesiące ciąży, pierwszy rok życia oraz okres dojrzewania płciowego, kiedy ilość adypocytów może mieć decydujące znaczenie. jedzenie i zbędne kilogramy w tych okresach
zwiększają ryzyko wystąpienia otyłości w dojrzałym wieku. Dzisiaj już wiemy, że diety i zabiegi odchudzające nie wystarczą. Wiadomo, że wraz ze zrzuconymi kilogramami pozbawiamy się tylko wody i niewielkiej ilości zgromadzonych węglowodanów. Co więcej – wszystkie niskokaloryczne diety, których celem jest pobudzenie tkanek do uwalniania białek produkujących energię, jednocześnie blokują tak zwane mechanizmy lipolityczne, które uwalniają tłuszcze. Komórki tłuszczowe dążą do zdobycia i zatrzymania
każdej nowej cząsteczki tłuszczu, ponieważ w ten sposób spełniają swoje naturalne zadanie – mają one bowiem chronić organizm przed nagłym brakiem pożywienia. Dlatego też chcąc zachować nienaganną figurę powinniśmy aktywizować te tłuszcze z naszych „pokładów tłuszczowych”, które są ważnym źródłem energii, i kierować je do tych komórek organizmu, w których energia zostanie wykorzystana zgodnie z zapotrzebowaniem. Pomoże w tym Państwu Sveltform+. Sveltform+ to biologicznie aktywny dodatek do żywności (BAD) na bazie surowców roślinnych, stworzony w celu regulacji masy ciała człowieka. W skład BAD-u Sveltform+ wchodzą: garcynia kambodżańska (Garcinia cambodgia), kamelia chińska, morszczyn pęcherzykowaty, witamina C oraz chrom w naturalnej postaci. Jednym z podstawowych składników BAD-u Sveltform+, który zapewnia zmniejszenie syntezy i aktywizację endogenicznych tłuszczów w organizmie jest garsynia kambodżańska (Garcinia cambodgia), w szczególności jej biologicznie aktywny składnik – kwas hydroksycytrynowy (hydroksycytrynian). W owocach garcynii znajduje się do 30% tego kwasu. Regulujące właściwości hydroksycytrynianu na przemianę tłuszczową po raz pierwszy zostały zaobserwowane przez naukowców w latach 60. podczas badania procesów biochemicznych zachodzących w organizmie człowieka. Hydrocytrynian posiada strukturę chemiczną zbliżoną do kwasu cytrynowego wytwarzanego przez komórki naszego organizmu, dlatego też potrafi hamować działanie enzymu liazy cytrynianu, a tym samym opóźnia powstawanie acetylo-CoA i ogranicza dalszą syntezę kwasów tłuszczowych. W eksperymentach, które w latach 70. były prowadzone na fragmentach wątroby zwierząt potwierdzono właściwości hydroksycytrynianu polegające na hamowaniu przyrostu masy ciała kosztem redukowania masy tłuszczowej. Pod wpływem hydroksycytrynianu następuje aktywizacja enzymu – karnityny acylotransferazy, co z kolei przyspiesza proces wytwarzania L karnityny i poprawia dostarczanie wewnątrzkomórkowych kwasów tłuszczowych do mitochondrium oraz ich utlenianie w strukturach komórkowych. To znaczy, że posiada on dodatkowy
efekt polegający na obniżeniu masy ciała kosztem zwiększonego utlenienia już istniejącego tłuszczu w mitochondriach komórek tłuszczowych. Ponadto, cytrynian posiada właściwości zmniejszające apetyt, co hamuje wzrost masy ciała dzięki zmniejszeniu ilości zjadanego pożywienia. Nasz apetyt jest regulowany przez centralny system nerwowy, w szczególności przez hipotalamus. Określone części
hipotalamusa odpowiadają za uczucie głodu i sytości. Według istniejącej teoriiglukostatycznej D. Meyera (1953) zwiększenie procesu wchłaniania glukozy przez komórki hipotalamusa
wpływa na zmniejszenie apetytu. I odwrotnie – zmniejszenie wchłaniania glukozy prowadzi do stymulacji apetytu. Glukoreceptory hipotalamusa, reagując na zmianę poziomu glukozy we krwi, za pośrednictwem odpowiednich sygnałów przekazują informację o rozpoczęciu i zakończeniu przyjmowania pokarmu. Pośredni wpływ na poziom glukozy we krwi posiada właśnie hydrocytrynian. Blokując wytwarzanie kwasów tłuszczowych hydrocytrynian utrzymuje taką zawartość glukozy, przy której komórki hipotalamusa nie stymulują apetytu. W związku z tym, hydrocytrynian zawarty w garsynii kambodżańskiej uruchamia w organizmie człowieka potrójny mechanizm biochemiczny. Po pierwsze: ogranicza proces powstawania kwasów tłuszczowych i cholesterolu w organizmie, po drugie: wzmacnia
utlenianie tłuszczu zawartego w adypocytach, i wreszcie po trzecie: reguluje apetyt i korzystnie wpływa na fizjologiczne obniżenie masy ciała dzięki przyjmowaniu BAD-u Sveltform+. Uruchomienie lipolitycznych mechanizmów uwalniania molekuł
tłuszczu wraz z wytwarzaniem energii niezbędnej dla funkcji
życiowych komórek zachodzi również dzięki innej roślinie wchodzącej w skład produktu Sveltform+. Jest to kamelia chińska (Camellia sinensis). Czynnymi substancjami tej rośliny są m. in. kofeina, substancje garbnikowe, fl awonoidy, substancje aromatyczne oraz około 300 różnych innych związków. Masa ciała człowieka zależy od wielu czynników. Jednym z jej podstawowych regulatorów jest tarczyca mająca wpływ na wszystkie rodzaje przemiany materii, w tym również przemianę tłuszczową. W zapewnieniu prawidłowego funkcjonowania tarczycy ogromne znaczenie ma jod. Bogatym źródłem jodu jest morszczyn pęcherzykowaty (Fucus vesiculosus). Jest to wodorost morski brunatnego koloru zawierający substancje aktywne biologicznie: chlorofi l, polifenole, karoten, żelazo, mannit, steryny, polisacharydy: fukoidan, laminaryna, kwas alginowy. Dzięki żelującym
właściwościom kwasu alginowego, który jest koloidem hydrofi
lowym wchłaniającym wodę i pęczniejącym nawet 25-35-krotnie,morszczyn pęcherzykowaty zwiększa objętość żołądka, wpływa na stopniowe przenikanie węglowodanów i tłuszczów do krwi, regulując w ten sposób apetyt.
Uzupełnieniem ziołowego kompleksu BAD Sveltform+ jest witamina C oraz chrom w biologicznej postaci, które wzbogacają preparatw swoje unikatowe właściwości. Witamina C nie powstaje w organizmie człowieka. Możliwe, że w procesie ewolucji zanikły enzymy odpowiedzialne za syntezę witaminy C, ponieważ w wyniku ciągłego kontaktu
z przyrodą do organizmu trafiały duże ilości tej witaminy. Sytuacja się jednak zmieniła i obecnie zużywamy bardzo mało kwasu askorbinowego, chociaż w dalszym ciągu jest on nam niezbędny. Witamina C reguluje procesy utleniające i regenerujące w organizmie, wzmacnia system ochronny, jak również odgrywa ważną rolę w syntezie kolagenu – jednego z podstawowych składników tkanki łącznej. Dzięki swym właściwościom antyoksydacyjnym witamina C blokuje powstawanie rakotwórczej substancji -nitrozaminy.
Witamina C uczestniczy w syntezie hormonów steroidowych nadnerczy oraz hormonów tarczycy, korzystnie wpływa na przyswajanie żelaza i normalizację procesów krwiotwórczych.
W procesie przemiany materii istotną rolę odgrywa również
chrom. Jest on składnikiem niskomolekularnego kompleksu organicznego – czynnika tolerancji glukozy, który reguluje proces przyswajania glukozy przez komórki organizmu i korzystnie wpływa na podtrzymanie fi zjologicznego poziomu glukozy we krwi. Chrom reguluje przemianę węglowodanową, tłuszczową oraz cholesterolową w organizmie, dlatego też służy jako środek profi laktyczny w chorobach sercowo-naczyniowych oraz przy cukrzycy. Biologicznie aktywny dodatek do żywności Sveltform+ jest naturalnym regulatorem masy ciała i podstawą piękna. Sveltform+ pomoże tym wszystkim, którzy dążą do osiągnięcia idealnej sylwetki. BAD Sveltform+ jest pomocny w kształtowaniu wyrazistej indywidualności, łączącej w sobie zdrowie i piękno. Ciągłe dążenie do harmonii tkwiącej w każdym człowieku jest warunkiem osiągnięcia nowych szczytów w rozwoju całej ludzkości.

Tłum. z jęz. ros. Bożena Śnieżko
na podst. materiałów VIP Communication
Moderator
 
Posty: 174
Rejestracja: Sobota, 24 Maj 2008, 20:04

Wróć do Informacje o firmie i produktach

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość


cron